Gebruik de Cadac Pizza Steen om een overheerlijke traditionele pizza te maken. De steen van 33cm wordt geleverd in een houder van verchroomd draad. Zo is de steen gemakkelijk op te pakken. Deze pizzasteen past op de de 47 cm Chef reeks van Cadac (deksel nodig!), Patio BBQ reeks en houtskool barbecues, maar is niet geschikt voor gasovens. Geschikt voor de Carri Chef Deluxe, Carri Chef modellen met deksel en Eazi Chef modellen met deksel.
De Cadac Pizza steen is een ware culinaire aanwinst! Gebruik de steen om heerlijke pizza’s, brood, koekjes en bruchetta op te bakken. Die heerlijke pizza waar je in Italië van genoot is ook zelf te maken! Met deze pizza steen zorg je voor een leuke extra aan je Cadac skottelbraai.
Hoe gebruik je de Cadac pizza steen?
Het steen van de pizza steen is poreus en neemt vocht op. Zorg er daarom altijd voor dat de Cadac pizza steen goed droog is. Eventueel kun je de steen 15 minuten voor gebruik met zout inwrijven, zodat dit het laatste vocht kan opnemen. Bij een natte pizza steen kan het water omgezet worden in stoom, de steen zal daardoor breken!
Zorg ervoor dat de Skottelbraai of oven goed heet is en verwarm de steen gewoon mee. Plaats de steen bij voorkeur in het midden van de oven, zodat de hete lucht goed kan circuleren. Leg vervolgens met een pizzaspatel de zelfgemaakte pizza op de pizza steen en verleg deze 1 á 2 keer, zodat het vocht uit de pizza kan en in de steen kan trekken. Laat na gebruik de steen langzaam afkoelen, anders bestaat het gevaar dat de pizzasteen breekt.
Tevreden gebruiker
Leuke toevoeging aan de skottelbraai! Je kunt er prima pizza’s op bakken! Met deze pizzasteen hoef je echt niet meer naar een pizzeria, je kunt je eigen pizza helemaal zo maken als je wilt. Wanneer het voldoende is voorverwarmd, is de pizza in max. 8 minuten klaar. En lekker!
Cadac Pizzasteen gebruiker
Wij gebruiken de pizzasteen voor warme broodjes ‘s ochtends op de cadac eazi chef (saucijzenbroodjes en croissantjes). Bij de gebruiksaanwijzing staat dat je eerst bloem op de steen moet doen, maar daardoor krijg je grote vetvlekken op de steen die je er niet af kunt wassen. Bovendien blijft het aan het de broodjes plakken. Met bakpapier bak je net zo goed, maar veel lekkerder! Het nadeel van de steen vind ik dat je hem niet 2 keer direct achter elkaar kunt gebruiken. De steen mag niet voorverwarmd worden. Als je hem er direct na wilt gebruiken is hij te heet en verbrand de boel. Je moet dus eerst de steen weer af laten koelen voor je hem weer gebruikt.